Velkommen til Spirpapir!

Mit navn er Seherzada, og det er mig, der fremstiller det unikke papir i mit hyggelige værksted i Kolding.

Min interesse og fascination af naturen og dens planter har dybe rødder i min barndom. Mine tidlige år på landet i Bosnien formede min nysgerrighed. Allerede som en lille pige lærte jeg sammen med min far at samle urter til te. Som 8-årig kunne jeg en lang række af latinske plantenavne udenad – Hypericum Perforatum, Achillea Millefollium…

For et par år siden rykkede jeg ind i et charmerende hus i Kolding, med den flotteste have. Her dyrkede jeg forskellige blomster, urter og grøntsager, og efter et år stod jeg pludselig med en overflod af frø og tørrede blomster, som jeg på det tidspunkt ikke vidste, hvad jeg skulle bruge til. Jeg havde ikke mere plads i haven, men mit ønske til at sprede budskabet om biodiversitet og kærligheden til vilde blomster måtte jeg gøre noget ved. Og det var sådan ideen om Spirpapir udsprang.

Efter et halvt års grundig research og eksperimentering i mit køkken, og en masse mislykkede forsøg, var jeg endelig tilfreds med resultatet, og i februar 2023 blev min drøm til virkelighed – jeg grundlagde min egen papirvirksomhed.